calendar    projects    media                  press    about    contact    ︎ ︎ 

324 mountains between us

Europalia speelde voor matchmaker tussen artiesten Anushka Chkheidze en Femke Gyselinck, de ene muzikant-componist uit Georgië, de andere danser-choreograaf uit België, en initieerde deze ontmoeting.

Er staan wel 324 bergen tussen België en Georgië, of tussen Anushka en Femke. Ondanks de schijnbare onoverbrugbaarheid ontstaat er soms toch aansluiting. De afstandelijkheid staat de intimiteit niet in de weg. Het is een paradox om mee te spelen.

De twee vrouwen sloten een verbond. Ze tasten af, meten, tellen. In de beschikbare ruimte leggen ze een mysterieus traject af, een denkbeeldige reis in 324 etappes.  Femke zoekt daarin opnieuw naar een nauwe verbinding tussen expressieve, onspectaculaire bewegingen en live muziek, in combinatie met een boude maar bescheiden performativiteit.  Anushka’s geluid evolueert doorheen stijlen voorbij ambient en IDM. De akkoorden in haar composities verwijzen naar Georgische polyfonie waar ze naar kijkt vanuit haar perspectief en kennis.


 In 324 mountains between us laten ze zien hoe het gedanste vocabulaire van Femke en de elektronische composities van Anushka soms de afstand tussen hen kan overbruggen en soms ook die afstand net vergroot.

Voor de scenografie en kostuums worden de samenwerkingen die Femke in eerdere producties aanging verdergezet:  Aslı Çiçek maakt voor de voorstelling een gloedvolle scenografie en creëert een variatie op de black box die voor inspirerende beperkingen zorgt. Nel Maertens en Veronika Vimpelova staan in voor het kostuumontwerp.

credits


choreografie & dans
muziek
scenografie
projectassistentie scenografie
kostuum
dansdramaturgie
lichtontwerp

geluid
stage

opdracht & coproductie
internationale spreiding

coproductie
residenties


Femke Gyselinck
Anushka Chkheidze
Aslı Çiçek
Olivia de Bree
Nel Maertens, Veronika Vimpelova
Steven Michel
Elke Verachtert
Milan Van Doren
Lucas Resende

europalia georgia
A Propic - Line Rousseau, Marion Gauvent, Lara van Lookeren

Perpodium

workspacebrussels, KWP Kunstenwerkplaats, kunstencentrum nona, corso, GC De Kriekelaar, théâtre varia, P.A.R.T.S, VIERNULVIER
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest


© Moving Ballads - 2023
Wettelijke Vermeldingen        Privacybeleid